Oppskrift
Chili sin carne
Chili sin carne er den kjøttfri varianten av klassikeren chili con carne. I denne oppskriften er kjøttet erstattet med digge grønnsaker, bønner og kikerter. Dette blir en chiligryte som er rik på smak og som garantert vil bli en favoritt hos store og små. Perfekt hverdagsmiddag!
40 min
Antall:
Enkel
- Oppskrift
- Kjøp varer
Ingredienser
2
stk
Gul løk
2
stk
Gulrot
2
stk
Rød paprika
1
stk
Rød chili
4
fedd
Hvitløk
Rømme
Kjøp ingredienser
Slik gjør du det
Slik lager du chili sin carne.
- Legg bønnene i bløt over natten, skyll dem godt og kok dem i 30 minutter før bruk.
- Grovhakk løk, gulrot og paprika. Finhakk chili og hvitløk.
- Ha olje i en gryte og stek grønnsakene til de er blanke.
- Dryss over spisskummen, malt koriander og chilipulver. Bland godt sammen.
- Tilsett hakkede tomater og tomatpuré og la det hele få et oppkok. La det småkoke i ca. 10 minutter til gryten har fått ønsket konsistens.
- Ha i skylte kidneybønner og kikerter og smak til med salt og pepper.
- Server gryten med tortillachips og rømme. Vi syns disse tortillachipsene med salt er ekstra gode.
Totalt kr

Chili sin carne
Varer totalt kr