Oppskrift

Brente Mandler

Denne nydelige oppskriften til brente mandler er perfekt nå i juletidene! Kan også gis som en liten gave til noen du er glad i.

15-20

Antall:

Middels

Bruk god tid, svidde mandler smaker ikke så godt som brente mandler!

Ingredienser

1 dl Vann
1 ss Smør
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

  1. Varm stekeovnen på 180 grader
  2. Rist mandlene på en stekeplate i ca. 10 minutter. Da vil du få den gode mandelsmaken frem.
  3. Ha mandlene, vann og rørsukker i en bred kjele, eller en stekepanne. La det småkoke mens du rører jevnt hele tiden. Dette vil ta rundt 15-20 minutter, men husk å regulere varmen slik det ikke svir seg!
  4. Når alt vannet har fordampet vil mandlene se tørr og grå ut, sukkeret vil da være veldig kornete og hardt. Du skal fortsette å røre rundt hele tiden, når rørsukkeret smelter vil det bli brunt og flytende. Mandlene vil til slutt bli fine og blanke. Pass hele tiden på varmen!
  5. Under karamelliseringsprossesen kan du smaksette mandlene med havsalt eller kanel om ønskelig.
  6. Etter rørsukkeret har smeltet tilsetter du smøret i små klatter og rører igjen godt rundt.
  7. Ta så de karamelliserte mandlene over på en bakepapirdekket stekeplate, bruk to gafler for å skille mandlene fra hverandre. Pass på å ikke brenne deg, da dette er veldig varmt!
  8. De brente mandlene kan så oppbevares i en tett boks eller på glass.

- +
- +

Totalt kr

Brente Mandler

Varer totalt kr

FÅ DE BESTE TILBUD FØRST MED VÅRT

Nyhetsbrev

Få tips, oppskrifter, tilbud og kampanjer rett i din innboks.

TILBAKETREKNING

Tilbakekalling av cashewnøtter salta & rista