Bruk god tid, svidde mandler smaker ikke så godt som brente mandler!
Oppskrift
Brente Mandler
Denne nydelige oppskriften til brente mandler er perfekt nå i juletidene! Kan også gis som en liten gave til noen du er glad i.
15-20
Antall:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Slik gjør du det
- Varm stekeovnen på 180 grader
- Rist mandlene på en stekeplate i ca. 10 minutter. Da vil du få den gode mandelsmaken frem.
- Ha mandlene, vann og rørsukker i en bred kjele, eller en stekepanne. La det småkoke mens du rører jevnt hele tiden. Dette vil ta rundt 15-20 minutter, men husk å regulere varmen slik det ikke svir seg!
- Når alt vannet har fordampet vil mandlene se tørr og grå ut, sukkeret vil da være veldig kornete og hardt. Du skal fortsette å røre rundt hele tiden, når rørsukkeret smelter vil det bli brunt og flytende. Mandlene vil til slutt bli fine og blanke. Pass hele tiden på varmen!
- Under karamelliseringsprossesen kan du smaksette mandlene med havsalt eller kanel om ønskelig.
- Etter rørsukkeret har smeltet tilsetter du smøret i små klatter og rører igjen godt rundt.
- Ta så de karamelliserte mandlene over på en bakepapirdekket stekeplate, bruk to gafler for å skille mandlene fra hverandre. Pass på å ikke brenne deg, da dette er veldig varmt!
- De brente mandlene kan så oppbevares i en tett boks eller på glass.
Totalt kr

Brente Mandler
Varer totalt kr