Hvis du lager muffins heller du deigen i muffinsformer. Stek dem så på rist nederst i ovnen på 90 grader i ca 10 min
Oppskrift
Sjokoladekake
Du kan lage uttallige versjoner av en god sjokoladekake. I denne oppskriften gir vi deg utgangspunktet som du kan eksperimentere videre med.
90 min
Antall:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Ingredienser
Sjokoladekake
1
stk
Stort økologisk egg
100
g
Økologisk smør
1
dl
Økologisk rømme
3
dl
Økologisk melk
Sjokoladekrem
1.5
dl
Økologisk melis
100
g
Økologisk smør
Kjøp ingredienser
Slik gjør du det
Sjokoladekake
- Pisk sammen egg, kokossukker, rømme og melk med en stålvisp.
- Smelt smør og rør i.
- Sikt sammen det tørre og bland i til du får en jevn deig.
- Hell deigen i en kakeform med bakepapir i bunnen. Stek på rist nederst i ovnen ved 190 grader i 30-40 min.
- Avkjøl kaken i formen.
- Løsne kaken fra formen med en skarp kniv.
- Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.
Hvis du lager muffins heller du deigen i muffinsformer. Stek dem så på rist nederst i ovnen på 90 grader i ca 10 min.
Sjokoladekrem
- Bland sammen smør, kakao, kokossukker, melis, kaffe, vaniljesukker og havsalt i kjøkkenmaskinen til kremen har en luftig konsistens.
- Smør så over på kaken eller muffins.
Alternative produkter
Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 865.00 kr
-
+
Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Norganic - 1219.00 kr
-
+
Totalt kr

Sjokoladekake
Varer totalt kr