Oppskrift

Basis til sjokoladekake

Du kan lage uttallige versjoner av en god sjokoladekake. I denne oppskriften gir vi deg utgangspunktet som du kan eksperimentere videre med.

90 min

Antall:

Middels

Ingredienser

Sjokoladekake

1 stk stort økologisk egg
1 dl økologisk rømme
3 dl økologisk melk
100 g økologisk smør
3 ss kakao
1 ts natron
3 dl hvetemel
2 dl speltmel

Sjokoladekrem

100 g økologisk smør
2 ss kakao
1.5 dl økologisk melis
3 ts kaffe
1 neve havsalt
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

Sjokoladekake

Med denne oppskriften kan du enkelt eksperimentere og lage kaken til din egen. Go oss gjerne en tilbakemelding om hvordan din sjokoladekake blir. Slik lager du kaken:

  1. Pisk sammen egg, kokosblomstsukker, rømme og melk med en stålvisp.
  2. Smelt smør og rør i.
  3. Sikt sammen det tørre og bland i til du får en jevn deig.
  4. Hell deigen i en kakeform med bakepapir i bunnen. Stek på rist nederst i ovnen ved 190 grader i 30-40 min.
  5. Avkjøl kaken i formen.
  6. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv.
  7. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.

Hvis du lager muffins heller du heller deigen i muffinsformer. Stek dem så på rist nederst i ovnen på 90 grader i ca 10 min.

Sjokoladekrem

  1. Bland sammen smør, kakao, kokosblomstsukker, melos, kaffe, vaniljesukker og havsalt i kjøkkenmaskinen til kremen har en luftig konsistens.
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +

Totalt kr

Basis til sjokoladekake

Varer totalt kr