hamburgerbrød på bordethamburgerbrød på bordet

Økologiske Hamburgerbrød

Slå på stortromma med disse hjemmelagde økologiske hamburgerbrødene. Perfekt til sommerfesten! Lag litt ekstra når du først er i gang, og frys dem til en senere anledning. Tipper det er flere enn oss som spiser hamburger flere ganger i løpet av sommeren. Denne oppskriften gir 16 hamburgerbrød.

Ingredienser

Dette får du hos Økoland

Dette har du kanskje hjemme:

  • 1 ss økologisk smør, smeltet
  • 5 dl lunket vann
  • 2 stk økologiske egg

Slik gjør du det

  1. Ha alle tørrvarnene i en bakebolle og bland godt.
  2. Ha i smør, vann og egg. Elt deigen for hånd eller i kjøkkenmaskin.
  3. La deigen hvilke under plast eller et kjøkkenhåndkle i en time.
  4. Del deigen i like store deler og form dem til runde boller (ca. 100 g).
  5. Sett hamburgerbrødene på et stekebrett med bakepapir og dekk til. La dem etterheve i 20 minutt eller til dobbel størrelse.
  6. Pensle brødene med vann og strø over sesamfrø.
  7. Stek hamburgerbrødenemidt i ovnen på 200 °C i 10 minutter.
  8. La dem avkjøle seg helt før servering.
  • Rørsukker, gyldent, 800 g, økologisk, Manna

    kr 59,00
    Kjøp
  • Tørrgjær, 9 g, økologisk, Rapunzel

    kr 15,00
    Kjøp
  • Hvetemel, siktet, 1 kg, økologisk, Manna

    kr 29,00
    Kjøp
  • Havsalt, 115 g, Manna

    kr 35,00
    Kjøp
  • Sesamfrø, 500 g, økologisk, Manna

    kr 59,00
    Kjøp