

Margit Veas blåbærgele
Ingredienser:
5 dl økologisk eplejuice
250 g økologiske blåbær (ferske/frosne bær)
1 ss rørsukker
1/2 ts økologisk ekte vaniljesukker
1 – 2 stilker med økologisk sitronmelisse eller mynte
2 ts Agar Agar (blandes med 1 dl eplemost eller vann)
Tips: Du kan bruke andre bær i denne oppskriften. Bruk fantasien.
Fremgangsmåte
1. Mål opp eplejuice og riktig mengde blåbær.
2. Ha eplejuice, blåbær, rørsukker, vaniljesukker og sitronmelisse eller mynteblader i en kjele.
3. Kok opp og la småkoke i ca. 20 min.
4. Sil alt sammen over i en bolle. Da unngår du grumsete gele med bløte blader.
5. Bland Agar Agar inn i 1 dl væske, varm opp og kok i 2-3 minutter under omrøring til alt pulveret er løst opp.
6. Bland Agar Agar med med blåbærsaften i bollen. Hell så saften over i en større serveringsbolle, eller fordel den i passende porsjonsglass. La det stå i kjøleskapet til det stivner, ca 3 timer.
7. Server geleen med hjemmelaget vaniljesaus eller stivpisket kremfløte. Frisk gjerne opp med ferske bær.