Nydelige boller til Fastelavn

Vi har tatt utgangspunkt i Godt Brød sin oppskrift på hveteboller. Denne bolledeigen er uten melk og smør og man bruker rapsolje og havregrøt istede. Verdens beste boller!

Bollehev

  • 20 g havregryn
  • 1 dl vann

Deig

  • Bollehev
  • 200 g sukker
  • 1 dl rapsolje
  • 4 ½ dl vann
  • En pakke tørrgjær (50 g fersk gjær)
  • 5 g salt
  • 20 g kardemomme
  • 1 kg siktet hvetemel

 

Kjøp produktene nedenfor:

1. Lag bollehev. Kok opp vannet og hell over havregrynene. La det kjøle seg ned.

2. Bland sammen bollehev og resten av ingrediensene. Elt i maskin ca. 15 minutter eller 20-25 minutter for hånd. Dekk til, og la deigen hvile i en time. Del deigen i 20 like emner og trill ut til boller. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Hev under kjøkkenhåndkle til den har doblet seg ( ca. 1-2 timer i romtemperatur). Pense med vispet egg før steking.

3. Stek på 230 grader i ca. 10 minutter.

  • På salg!

    Tørrgjær, 9 g, Rapunzel

    kr 15,00 kr 11,25
    Kjøp
  • På salg!

    Havregryn, lettkokte, 500 g, økologisk, Manna

    kr 29,00 kr 21,75
    Kjøp
  • På salg!

    Hvetemel, siktet, 1 kg, økologisk, Godt Brød

    kr 35,00 kr 26,25
    Kjøp
  • Havsalt, 115 g, Manna

    kr 35,00
    Kjøp
  • På salg!

    Rørsukker, gyldent, 800 g, økologisk, Manna

    kr 59,00 kr 44,25
    Kjøp
  • Rapsolje, kaldpresset, 0,5 l, økologisk, Gunnarshög gård

    kr 69,00
    Kjøp
  • Kardemomme, 28 g, økologisk, Manna

    kr 65,00
    Kjøp