Nydelig Gulrotkake

Ingredienser

4 egg

3 dl matolje

400 g rørsukker

2 ts bakepulver

2 ts natron

1 ts kanel

250 g Manna hvetemel

350 g finrevet gulrot

Ostekrem

300 g kremost

150 g smør

1 ts vaniljeekstrakt

350 g melis

Pynt:

Strøssel eller bær

Fremgangsmåte

1. Begynner med å piske sammen egg, olje og sukker. Når dette er gjort blandes bakepulver, natron og kanel inn. Ha så i hvetemel og rørtil røren er klumpfri.

2. Tilsett gulroten til slutt.

3. Ha deigen i en liten langpanne (20×30 cm) og stek den i midten av ovnen på 175°C i ca. 40 minutter. Når du tar den ut skal kaken avskjøles.

4. Når kaken avkjøles kan man begynne på ostekremen. Rør romtemperert smør sammen med vaniljeessens og halvparten av melis til det blir en luftig smørkrem.

5. Så skal du tilsette romptemperert kremost og resten av melisen til det blir en luftig ostekrem.

6. Smør så ostekremen over kaken i et jevnt og fint lag.

7. Pynt kaken med strøssel, bær eller annen pynt av eget ønske.