Økologisk Matpakkebrød

Lykken er å åpne matpakken og se at det ligger saftig, hjemmelaget brød med favorittpålegget ditt der.

Denne oppskriften er laget med melk, noe som gir et enda mer næringsrikt resultat. Senk skuldrene og nyt matpakken på skole eller jobb. Velbekomme!

Ingredienser

Dette finner du hos Økoland:

Dette har du kanskje hjemme:

  • 1 pakke (50g) gjær
  • 5 dl lunken økologisk lettmelk
  • 3 dl naturell kesam

Slik gjør du det

  1. Ha lunken melk (37 °C) i en bakebolle og smuldre gjæren i melken. Rør til gjæren er blitt oppløst.
  2. Tilsett salt, solsikkekjerner, kesam og mel. Hold igjen noe av melet, slik at du kan justere deigen underveis.
  3. Dekk bakebollen med plast og sett til heving på et lunt sted i ca. 40 minutter.
  4. Dryss mel over benkeplaten og del deigen i to like store deler. Form deigen og legg den i to godt smurte brødformer.
  5. Etterhev under plast i ca. 30 minutter.
  6. Stek brødene på 200 °C, nederste rille, i ca. 30 minutt. Avkjøl på rist.

Tips

Det er fult mulig å erstatte all melken med vann dersom du ønsker det.