Brett med muffins omringet av røde eplerBrett med muffins omringet av røde epler

Matmuffins med bokhvete og mandelmel

Disse matmuffinsene er svært næringsrike og gjør seg derfor godt til frokost eller i matpakken. De er enkle å ta med på farten og metter godt.

Disse muffinsene er laget med bokhvete, som er naturlig glutenfritt. Det gir en god nøtteaktig smak som passer godt sammen med mandelmelet. Mandelmel er også glutenfritt og har et høyt innhold av proteiner, vitaminer, mineraler og fiber.

Dette er en grunnoppskrift på næringsrike matmuffins som du kan fylle med akkurat det du vil. Vi anbefaler hakket bacon, paprika og revet. Bland det inn i røren før du steker og nyt saftige muffins!

Ingredienser

Dette finner du hos Økoland:

Dette har du kanskje hjemme:

  • 4 store egg

Slik gjør du det

  1. Pisk egg og rørsukker i en bolle til du har fått en lys og luftig eggedosis.
  2. Bland mandelmel, bokhvetemel, bakepulver og himalayasalt sammen før du vender det inn i eggedosisen.
  3. Sett ovnen på 170 grader.
  4. Hell muffinsrøren over i papirformer eller i et muffinsbrett. Stek muffinsene i ca. 20 minutter de er blitt gyldne. Avkjøl på rist.