Et glass med knekkebrød på et bord.Et glass med knekkebrød på et bord.

Økologiske knekkebrød

Knekkebrød er veldig enkelt å lage selv og smaker i tillegg utrolig godt. Denne oppskriften med linfrø, sesamfrø og solsikkekjerner blir garantert en ny favoritt. Nyt hjemmelagde knekkebrød sammen med godt økologisk syltetøy og ost.

Ingredienser

Dette finner du hos Økoland:

Dette har du kanskje hjemme:

  • 7 dl vann

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 160 °C, varmluft.
  2. Bland sammen sammalt hvete, havregryn, solsikkekjerner, sesamfrø, linfrø og salt.
  3. Rør inn vannet og bland godt sammen.
  4. Fordel knekkebrød-blandingen på 2 stekebrett kledd med bakepapir. En slikkepott dyppet i litt vann fungerer godt til dette.
  5. Stek begge brettene samtidig i 1 time og 10 minutter.
  6. Ta ut stekebrettene etter halve steketiden og bruk en saks eller et pizzahjul til å dele opp knekkebrødene i passende biter.
  7. Bytt plass på stekebrettene i ovnen og stek videre til knekkebrødene er blitt sprø.
  8. Avkjøl knekkebrødene på rist.

Tips

Knekkebrød bør ikke lagres i helt lufttett boks eller plastpose. Bruk heller en kakeboks i metall eller en papirpose. Da holder de seg sprø og god.

  • Havsalt, 115 g, Manna

    kr 35,00
    Kjøp
  • Solsikkekjerner, 250 g, økologisk, Manna

    kr 29,00
    Kjøp
  • Sesamfrø, 500 g, økologisk, Manna

    kr 59,00
    Kjøp
  • Hvete sammalt, 1 kg, økologisk, Manna

    kr 39,00
    Kjøp
  • Havregryn, store, 550 g, økologisk, Manna

    kr 35,00
    Kjøp
  • Linfrø, 500 g, økologisk, Manna

    kr 55,00
    Kjøp