Bilde av et glass iskaffe med krem på toppenBilde av et glass iskaffe med krem på toppen

Ismocca med kokoskrem

Ismocca er en iskaffe som er laget med en fantastisk kombinasjon av espressokaffe, sjokolade og melk. I denne oppskriften har vi brukt espressobønner fra Stavanger Kaffebrenneri som gir en meget fyldig smak. Sammen med kokoskrem og revet sjokolade på toppen får du en ismocca som er perfekt i sommervarmen.

Ingredienser

Dette finner du hos Økoland:

Dette har du kanskje hjemme:

  • 2 ss sjokoladesaus
  • 2 dl melk
  • 5 stk isbiter

Slik gjør du det

  1. Lag espresso og ha over i et glass. Ha så i sjokoladesaus og bland godt sammen.
  2. Ha gjerne litt ekstra sjokoladesaus på innsiden av glasset som dekor.
  3. Ha en ønsket mengde kokoskremen i en bolle og pisk den lett med en håndmikser eller visp. Tilsett så kokossukker. Smak deg frem til ønsket sødme.
  4. Fyll glasset med isbiter og hell over melk. Topp med kokoskrem og dryss over revet sjokolade for siste finish.

Tips

Dersom du ikke har mulighet til å lage espresso, kan du lage en annen stektbrygget kaffe. Jo sterkere kaffen er, jo mer kaffesmak får du på din ismocca.

  • Mørk sjokolade 75%, m/kokosblomstsukker, 80 g, økologisk, Vivani

    kr 45,00
    Kjøp
  • Kokoskrem, 2 x 50 g, økologisk, Rapunzel

    kr 29,00
    Kjøp
  • Kaffe, espressobønner, fransk/italiensk, 250 g, økologisk, Stavanger Kaffebrenneri

    kr 89,00
    Kjøp
  • Kokossukker, 400 g, økologisk, Manna

    kr 79,00
    Kjøp