Bolle med rød linsesuppe på hvitt bord.Bolle med rød linsesuppe på hvitt bord.

Rød indisk linsesuppe

Denne linsesuppen er inspirert av det asiatiske kjøkkenet og er en mettende og smakfull vegetarsuppe som metter godt. Den er ferdig på en halv time, noe som gjør den til en perfekt hverdagsmiddag. Denne må du bare prøve!

Ingredienser

Dette finner du hos Økoland:

Dette har du kanskje hjemme:

  • 1 stk gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/2 stk rød chili
  • 1 ss revet ingefær
  • 2 ts garam masala
  • 1-2 stk gulrot

Slik gjør du det

  1. Skjær opp gulrøtter i terninger og finhakk løk, hvitløk og chili. Riv ingefær.
  2. Stek løk i olje til den er blank og myk. Ha i hvitløk og la det steke i to minutter før du tilsetter garam masala, ingefær og chili.
  3. Ha deretter i grønnsaksbuljong, hakkede tomater, kokosmelk og gulrøtter. Skyll linsene til de har sluttet å skumme og ha i kjelen.
  4. Gi suppen et oppkok og la den småkoke i ca. 15 minutter. De røde linsene og gulrøttene skal være møre.
  5. Server suppen med nanbrød, rømme og frisk koriander.

Tips

Brødet får en ekstra sprø skorpe om du steker det i en jerngryte. Forvarm gryten i ovnen i 30 minutter før du legger i deigen og steker videre i 30 minutter med lokk. Ta sp av lokket og stek videre i ca. 30 minutter til.

  • Kokosmelk, 400 ml, økologisk, Amaizin

    kr 45,00
    Kjøp
  • Tomater, hakket, hermetisk, 400 g, økologisk, Manna

    kr 25,00
    Kjøp
  • Grønnsaksbuljong, terning, 12×8 stk, vegan, økologisk, Rapunzel

    kr 29,00
    Kjøp
  • Røde linser, 700 g, økologisk, Manna

    kr 89,00
    Kjøp

Andre oppskrifter du bør sjekke ut