Grytebrød

Ingredienser

700 g siktet hvetemel

200 g sammalt speltmel

100 g sammalt rugmel

3 ts salt

0,5 ts tørrgjær

8 dl vann

Framgangsmåte:

1. Bland sammen det tørre i en bolle.

2. Tilsett vann og rør til det blir en jevn, fin deig.

3. Dekk til bollen med f.eks. Bees Wrap og legg ett kjøkkenhåndkle over.

4. La hvile på kjøkkenbenken i ca 24 timer.

5. Sett ovnen på 250 grader, og sett inn jerngryten samtidig.

6. Etter 30 minutter, ta ut den varme gryten, dryss litt mel i bunn og tøm deigen oppi.

7. Stek brødet med lokk på 25+ grader i 30 minutter.

8. Ta av lokket og senk temperaturen til 200 grader, stek brødet i 20 minutter eller til kjernetemperaturen er 95 grader.

9. Ta det ferdige brødet ut av gryten og hvil på en rist i 30 minutter.

10. Nytes med godt pålegg.