Grytebrød

Ingredienser

700 g siktet hvetemel

200 g sammalt speltmel

100 g sammalt rugmel

3 ts salt

0,5 ts tørrgjær

8 dl vann

Framgangsmåte:

1. Bland sammen det tørre i en bolle.

2. Tilsett vann og rør til det blir en jevn, fin deig.

3. Dekk til bollen med f.eks. Bees Wrap og legg ett kjøkkenhåndkle over.

4. La hvile på kjøkkenbenken i ca 24 timer.

5. Sett ovnen på 250 grader, og sett inn jerngryten samtidig.

6. Etter 30 minutter, ta ut den varme gryten, dryss litt mel i bunn og tøm deigen oppi.

7. Stek brødet med lokk på 25+ grader i 30 minutter.

8. Ta av lokket og senk temperaturen til 200 grader, stek brødet i 20 minutter eller til kjernetemperaturen er 95 grader.

9. Ta det ferdige brødet ut av gryten og hvil på en rist i 30 minutter.

10. Nytes med godt pålegg.

  • På salg!

    Tørrgjær, 9 g, Rapunzel

    kr 10,00 kr 8,50
    Kjøp
  • På salg!

    Hvetemel siktet, 1 kg, økologisk, Holli Mølle

    kr 55,00 kr 46,75
    Kjøp
  • På salg!

    Rugmel, sammalt, 1 kg, økologisk, Godt Brød

    kr 35,00 kr 29,75
    Kjøp
  • På salg!

    Speltmel, sammalt, 1 kg, økologisk, Manna

    kr 45,00 kr 38,25
    Kjøp