

Ingredienser
700 g siktet hvetemel
200 g sammalt speltmel
100 g sammalt rugmel
3 ts salt
0,5 ts tørrgjær
8 dl vann
Framgangsmåte:
1. Bland sammen det tørre i en bolle.
2. Tilsett vann og rør til det blir en jevn, fin deig.
3. Dekk til bollen med f.eks. Bees Wrap og legg ett kjøkkenhåndkle over.
4. La hvile på kjøkkenbenken i ca 24 timer.
5. Sett ovnen på 250 grader, og sett inn jerngryten samtidig.
6. Etter 30 minutter, ta ut den varme gryten, dryss litt mel i bunn og tøm deigen oppi.
7. Stek brødet med lokk på 25+ grader i 30 minutter.
8. Ta av lokket og senk temperaturen til 200 grader, stek brødet i 20 minutter eller til kjernetemperaturen er 95 grader.
9. Ta det ferdige brødet ut av gryten og hvil på en rist i 30 minutter.
10. Nytes med godt pålegg.