En deig på et bord med mel flyvende rundt segEn deig på et bord med mel flyvende rundt seg

Grove økologiske rundtstykker

Verdens beste økologiske rundstykker, som er sunne og metter godt. Rundstykkene kan fint fryses ned og er like gode både til helgefrokosten og i matpakka. En porsjon gir 16 rundstykker.

Ingredienser

Dette finner du hos Økoland:

Dette har du kanskje hjemme:

  • 6 dl økologisk lettmelk

Slik gjør du det

  1. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og tilsett rapsolje og lettmelk. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter. Juster med mel og melk slik at deigen blir jevn og smidig.
  2. Dekk til med plast og la deigen heve i ca. 40 minutter til den er nesten dobbel størrelse.
  3. Kna den ferdighevede deigen og trill den til en jevn pølse. Del så pølsen inn i like store deler og trill til glatte rundstykker.
  4. Legg rundstykkene på bakepapir og dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle. Nå skal rundstykkene etterheve i ca. 1/2 time. Sett dem gjerne på et lunt sted.
  5. Sett på stekeovnen på 220 °C.
  6. Pensle rundstykkene med melk eller egg like før de settes inn i ovnen.
  7. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 10 minutter. Har du flere brett kan du steke to brett samtidig, bytt gjerne om øverste og nederste brett halvveis under steketiden.
  8. Stek dem gyldenbrun og avkjøl på rist før servering.

Tips

Med denne grunnoppskriften kan du lage både rundstykker, baguetter eller horn.