Fastelavnsboller

Tone100Skrevet av Tone Lambrigtsen (publisert 7.2.2017).

Tone Lambrigtsen er kunderådgiver hos Norganic. Hun er opptatt av sunn mat og trening og liker å prøve ut nye ting som kommer på markedet. Denne gangen frister hun med fastelavnsboller.

Fastelavnsboller uten melk og smør

Ingredienser:

Bollehev:
20 g havregryn
1 dl vann

200 g sukker
1 dl rapsolje
4,5 dl vann
9 g tørrgjær
3 g salt
10 g kardemomme
1 kg siktet hvetemel

Framgangsmåte:

  1. Lag bollehev. Kok opp vannet og hell over havregrynene. La det kjøle seg ned.
  1. Bland sammen bollehev og resten av ingrediensene. Elt i maskin i ca.15 min. Dekk til og la deigen hvile i en time. Del deigen i 20 like emner og trill ut til boller. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Hev under kjøkkenhåndkle/linduk til dobbel størrelse (ca.1-2 timer i romtemperatur). Pensle med vispet egg før steking.
  1. Stek på 220 grader i ca. 10min.
  1. Mens bollene avkjøles, visp kremfløte og hvis ønskelig, blandinn litt vaniljekrem. Del bollene i to, legg på litt bringebærsyltetøy og kremblandingen. Dryss over litt melis før du serverer.