Chocolate Chip Cookies

Tone100Skrevet av Tone Lambrigtsen (publisert 7.12.2016).

Tone Lambrigtsen er kunderådgiver hos Norganic. Hun er opptatt av sunn mat og trening og liker å prøve ut nye ting som kommer på markedet. Denne gangen frister hun med amerikanske Chocolate Chip cookies.

Chocolate Chip Cookies

Disse kjeksene er vanligvis ikke omtalt som en av de tradisjonelle julekakene, men hjemme hos oss var de alltid inkludert på kakefatet. Litt av årsaken var kanskje at vi hvert år fikk tilsendt en pakke fra Amerika med diverse matvarer, deriblant en pose med sjokolade drops. Det var stor stas da vi åpnet pakken og fant posen med sjokolade, da kunne vi igjen lage de deilige sjokoladekjeksene.

Nå, en del år senere, er sjokoladedrops mye lettere å få tak i her i Norge, og som ansatt i Norganic måtte jeg selvfølgelig prøve ut vår nye serie Manna Premium Sjokoladedrops. I tillegg er jeg tilhenger av å kutte ned på sukker og finne alternativ til sunnere søtning, så derfor byttet jeg ut hvitt og brunt sukker med Manna Premium kokosblomstsukker. Hvetemelet har jeg byttet ut med speltmel. Resultatet ble vel så bra, om ikke bedre, en den opprinnelige oppskriften. I tillegg kan de nytes med litt bedre samvittighet.

Ettersom oppskriften er amerikansk, kommer målene i cups: (1 cup = ca 2,4 dl)

 

2 ¼ cups Manna Speltmel siktet

1 ts natron

½ ts Manna Himalayasalt

1 cup smør

1 ½ cups Manna Kokosblomstsukker

1 ts vaniljesukker

2 store økologiske egg

1 pose Manna Sjokoladedrops

1 cup opphakka nøtter (hvis ønskelig)

 

Bland sammen sukker og smør til krem i en kjøkkenmaskin. Mens kjøkkenmaskinen jobber blandes mel, natron, vaniljesukker og salt sammen i en bolle.  Når smør og sukker er blitt mykt som krem, tilsettes et egg og gangen mens kjøkkenmaskinen går. Bland så inn melblandingen. Sjokoladen og eventuelt nøtter tilsettes til slutt og rører inn med en slikkepott/sleiv.

img_6013

Når du har prøvesmakt deigen og er fornøyd med resultatet, finner du frem to spiseskjeer og plasserer kakene på et brett. Her kan du selv bestemme størrelse, men jeg bruker en spiseskje per kjeks og fordeler ca. 12 kjeks per brett. Du får mellom 20-24 kjeks.

Stek dem så midt i ovnene på 175-180 grader i 9-11 minutt.

Chocolate Chip cookies nytes med en gang mens sjokoladen enda er myk, sammen med et glass melk eller en kopp nytraktet kaffe. Deigen kan også settes i kjøleskapet hvis du ønsker ferske kjeks flere dager på rad (som regel spises disse opp relativt kjapt).

img_6016