Energibrød som løser mage- og tarmproblemer

"Dette brødet har nærmest vært et vidundermiddel for meg." Slike tilbakemeldinger begynner det å bli mange av fra folk som har prøvd det unike brødet, Markset's brødmix.

Skrevet av Dagfinn Hauge (publisert 9.5.2016)

«Jeg opplever at dette brødet virker fantastisk på magen. Fortsetter denne helseeffekten så vil jeg kalle brødet et vidundermiddel.»

«Vi serverer brødet til lunsj på jobben og opplever en positiv effekt både på produksjon og arbeidsglede.»

«Effekten er faktisk utrolig! Jeg føler meg gjennomgående mer energisk og klarere enn før. Magen har det også mye bedre!»

 

Kjell og Kjell-Christian821

Kjell Markset og sønnen Kjell-Christian har sammen utviklet det unike brødet. De to brødgründerne er svært glade for alle de positive tilbakemeldingene de får. Ikke minst er de glade for å hjelpe mennesker som sliter med helseproblemer. (Foto: Andreas Bache-Wiig, Hesthest Reklamebyrå)

Mageonde og fordøyelsesproblemer har nærmest blitt en folkesykdom. Psykiske problemer er også økende. Løsningen for mange har blitt å stappe i seg medisiner for å komme gjennom hverdagen. Men en bedre og mer varig løsning kan være å legge om kostholdet.

Historien bak brødet

For noen år tilbake opplevde KRIK-gründer og den tidligere OL-presten Kjell Markset at sønnen Kjell-Christian gikk på en smell mentalt. Møtte veggen som vi ofte kaller det. Kjell-Christian hadde vært i norgestoppen i langrenn samtidig som han studerte nanoteknologi ved NTH i Trondheim. Av legen fikk han tabletter til hjelp mot problemene.

Kjell-Christian var ikke fornøyd med å spise tabletter. Han kom over studier om hvordan maten påvirker helsen både fysisk og mentalt. En forskningsrapport viste at inntak av melk, gluten og sukker kunne skape krøll i hjerne, sinn og kropp hos enkelte mennesker. Dette stemte mye med det han opplevde i eget liv. Da fikk han en idé om å forsøke å lage et eget brød med kun sunne ingredienser og som var helt fritt for gluten, gjær og sukker.

M825

 Oppskriften til gull

Den tidligere toppidrettsutøveren visste at havregrøt hadde vært gulloppskriften for norske langrennsløpere i flere ti-år. Derfor ville han bruke havre som basis i brødet.

Etter endel kreativ eksperimentering på kjøkkenet utviklet han et brød som var mykt, saftig, godt og naturlig. Det gav ingen negative effekter på tarmen, kroppen eller hjernen. Brødet var fullt av fiber, proteiner, sunt fett og langsomme karbohydrater.

Brødet viste seg å gi god helseeffekt og Kjell Christian kunne leve et godt liv, uten å måtte ta tabletter.

– Vi har en hel skuff med tabletter hjemme som er et synlig bevis på at dette brødet sammen med et sunt kosthold virker positivt på psyken, forteller faren, Kjell Markset.

Dette tente gnisten hos Kjell, som de senere årene hadde fått en levende interesse for kosthold. Nå ville han ikke bare skrive bøker og holde foredrag om kosthold lenger. Dette brødet måtte de få i produksjon slik at flere kunne oppleve den gode effekten av det.

Nå har brødet vært på markedet i nesten et år, og tilbakemeldingene strømmer på. Mange forteller at de får en helt annen hverdag når de spiser dette brødet. Det gleder den tidligere OL-presten som har et genuint ønske om å hjelpe folk som sliter med helseproblemer eller føler at de har lite energi til å takle hverdagen med.

«Jeg opplever en helt annen energi på trening etter å ha spist Markset’s brødmix.»

«Jeg har en helt annen konsentrasjon når jeg leser lekser eller er oppe til prøver når jeg har spist dette brødet. Det er jo helt magisk.»

 • Marksets brødmiks, energi, glutenfri, 600 g, økologisk, Levekraft

  kr 79,00
  Kjøp
 • Peanøttsmør, fint, u/salt, 250 g, økologisk, Rapunzel

  kr 59,00
  Kjøp
 • Sylteagurk skivet, 330 g, økologisk, Manna

  kr 39,00
  Kjøp
 • Rødbeter, skivet, 330 g, økologisk, Marschland

  kr 35,00
  Kjøp
 • Akasiehonning, 350 g, økologisk, Jakobsens

  kr 169,00
  Kjøp