Bedre prestasjoner med Markset brødet?

Blir du flinkere på skolen? Løper du fortere og lengre? Sover du bedre? Forskere har funnet ut at sammenhengen mellom tarm, mage, muskler og hjerne er sterkere enn vi har trodd. Derfor kan det lønne seg å gå på riktig drivstoff.

Skrevet av Dagfinn Hauge (publisert 25.8.2016)

Du fyller ikke bensin på en dieselbil. Du gir ikke hvete til en hest. Haren spiser plantekost, mens løva vil ha kjøtt. Hvilket drivstoff du går best på må du prøve deg fram til fordi vi som mennesker er forskjellige. Noen tåler ikke gluten, andre ikke melk og andre ikke nøtter. Flere og flere får allergier og intoleranse. Forskerne forsøker å finne ut hva det kommer av, men de har ennå ikke funnet en spesiell grunn. Det kan være mange ulike grunner. For eksempel: I den siste Mor & barn undersøkelsen så har en funnet ut at antibiotikakurer i tidlig barndom kan ha en sammenheng med cøliaki.

Nytt liv med riktig mat

Uansett grunn. Det er mange som sliter med fordøyelse og mageproblemer. Dette påvirker de på mange måter. Ja, kanskje på flere måter enn en tror. Mange tilbakemeldinger viser at flere får et nytt liv med å spise riktig mat. Og de yter bedre både fysisk og psykisk. Når mage- og tarmsystemet fungerer godt har det stor betydning for resten av kroppen.

Mange har den holdningen at det er om å gjøre å få tak i den billigste maten. Pengene skal spares til bil, hytte, båt, interiør og liknende. En glemmer at dersom ikke kroppen fungerer godt får en liten glede av alt det andre.

Flere og flere toppidrettsutøvere oppdager brødet. Ragnar Bragvin Andresen er en av dem. Han er rå på rulle- og langrennski. Nå har han fylt opp skapet med Marksets brødmikser.

«Når jeg avslutter dagen med honning og geitost på brødet, og vørterøl i glasset, ja da er det nesten som jeg kjenner urkraften sige inn»

 

Thomas Rem er landeveissyklist og en del av Team Hero Elite. Etter at han fikk smaken på brødmiksen er det flere utøvere som han kjenner som nå bruker brødet og føler at det gjør en forskjell.

Thomas tempo825

«Markset brødet er helt konge. Det gir energi som varer, både på sykkelsete og i hverdagen»

Les hele historien til elitesykelist Thomas Rem.

Einar Kjerschow er noe så spesielt som verdensmester for veteraner i padling. Han har også en haug med NM-gull i elvepadling. Einar har ingen cøliakidiagnose, men han og sønnen har slitt i årevis med trøblete mage uten å finne ut av det. Det viser bare at det er mange uten cøliakidiagnose som har problemer med mage og fordøyelse.

EINAR KJERSCHOW 300

«Nå opplever vi en annen stabilitet i magen og en langt bedre fordøyelse»

Les hele historien om Einar og sønnen.

 

Mer energi og bedre konsentrasjon

Men Makset brødet er ikke laget spesielt for eliteutøvere. Det er laget for alle. Som for eksempel Hilde fra Asker. Hun kommer fra en familie der flere har problemer med magen. Så fikk hun tips om Marksets brødmix fra en venninne og arbeidskollega.

Hilde hadde kjent på et lavt blodsukkernivå og liten energi i perioder. Kraft og gjennomføringlyst til spennende prosjekter ble ofte borte.

Hilde hadde små forventninger til brødmiksen. Og skepsisen ble bare større etter at moren hadde prøvd den først. Hun opplevde nemlig at magen ble bra i løpet av en dag! Det var for utrolig til å være sant!  – Det er det rareste jeg har opplevd, fortalte moren.  Men etter at Hilde selv har spist brødmiksen sier hun:

«Effekten er faktisk utrolig. Jeg føler meg gjennomgående mer energisk og klarere enn før. Magen har det også mye bedre. Forrige lørdag gikk jeg to mil på ski, lett som ingenting. Det er vanligvis langt for meg!

 

Og ikke nok med det, sønnen opplever også forandringer. Han føler at han klarer å konsentrere seg bedre over lekser og prøver når han spiser brødet. – Det er jo helt magisk, mener han.

Brødet smaker kjempegodt

Arne fra Stathelle har hatt problematisk mage i mange år. Så fikk han påvist cøliaki.

«Etter at jeg begynte å spise Markset brødet fungerte fordøyelsen som bare det. Jeg har aldri vært så god i magen noen gang. Og så synes jeg det smaker kjempegodt»

 

Han forteller at han nok ikke hadde spist brødet om det ikke smakte så godt. Og når magen tåler det så bra i tillegg, så er det en skikkelig innertier for han. Og så merker han at han får mye mer energi.

Bård er en rutinert snekker fra Mesnalia. Han ble overrasket hvor god han ble fra problemene med «brann i brystet» da han begynte å spise Marksetbrødet.

«Etter at jeg begynte å spise Markset brød til morgen, lunsj og kvelds, så har magen vært bra. De siste 14 dagene har jeg også sovet svært godt. Jeg har faktisk sluppet å stå opp om natta eller ta noen tabletter jeg har tatt i lang tid på grunn av dette».

 

  • Energibar RAW, chia, 36 g, økologisk, MadeGood

    kr 25,00
    Kjøp
  • Marksets brødmiks, energi, glutenfri, 600 g, økologisk, Levekraft

    kr 79,00
    Kjøp