Aprikos som koker i en kjele. En person rører med en sleiv.Aprikos som koker i en kjele. En person rører med en sleiv.

Økologisk aprikoskompott

Økologisk aprikoskompott passer perfekt til ost og kjeks eller som topping på havregrøten. Denne kompotten lager du enkelt med tørket aprikos og eplemost fra Safteriet. Oppbevar i et tett glass, da er den holdbar i minst en måned.

Ingredienser

Dette finner du hos Økoland:

Dette har du kanskje hjemme:

  • Saften av 1/2 økologisk sitron

Slik gjør du det

  1. Start med å kutte tørket aprikos i tynne stimler.
  2. Ha aprikosen i en kjele sammen med eplemost, sitronsaft og sukker. Kok opp og senk så temperaturen.
  3. La kompotten småkoke til den er blitt tykk og god. Rør om jevnlig så den ikke brenner seg i bunn.
  4. Hell aprikoskompotten over i glass og oppbevar den i kjøleskap.