Server med et herlig nybakt brød.
Oppskrift
Hjemmelagd Hummus
Hummus er en enkel og smakfull røre med røtter i det arabiske kjøkkenet. Denne blandingen består av kikerter, chili, spisskummen og tahin.
20 minutter
Antall:
Enkel
- Oppskrift
- Kjøp varer
Ingredienser
0.5
stk
Sitron (kun saften)
3
fedd
Hvitløk
0.5
stk
Chili
Salt & pepper
Topp med
Finhakket fersk persille
Kjøp ingredienserSlik gjør du det
- Skrell hvitløken.
- Hell av og skyll kikertene, la rinne av godt.
- Ha hvitløk, kikerter, chili, spisskummen, sitronsaft og tahin i en foodprosessor.
- Miks blandingen til den er helt myk, vanligvis tar det et par minutter, men av og til kan det ta litt lenger tid. Det kan være nødvendig å stoppe for å skrape ned sidene underveis.
- Juster smaken med salt og pepper. Eventuelt mer sitronjuice eller tahin.
- Miks i 3-4 minutter til hummusen er luftig og god. Hummusen vil være løs, men vil stivne etter hvert.
- Hell hummusen i en bolle og dekk med folie, trykk folien helt ned i overflaten for å unngå snerk. Oppbevar kaldt til servering.
Ved servering:
- Hell over hummusen i ønskelig serveringsbolle/fat.
- Bruk en spiseskje og snurr den rundt for å lage fine, runde fordypninger.
- Fyll forsenkningene med god olivenolje og plasser hele kikerter i dem.
- Dryss over spisskummen eller paprikapulver og grovhakket bladpersille etter ønske.
Totalt kr
Hjemmelagd Hummus
Varer totalt kr